De viool is een uitstekend instrument, maar het is moeilijk om erachter te komen hoe je de viool moet spelen. Er zijn een heleboel dingen die slecht kunnen aflopen voordat je een noot speelt. Uw houding en de manier waarop u de viool en strijkstok vasthoudt, kunnen echt van invloed zijn op hoe u het speelt. Als je de kans hebt dat je beter viool moet spelen, lees dan de bijbehorende opsomming van dingen die je niet zou moeten proberen om je vioolspel vandaag te verbeteren.

1 Probeer geen viool te spelen met lange vingernagels. Dit maakt het uitzonderlijk moeilijk voor u om de klanken op de juiste manier te maken en u zult ontdekken dat u consequent verschillende snaren en de toets aanspreekt. Dus houd je nagels kort.

2.Probeer uw viool niet te beledigen bij de kans dat u uw vioolspel moet verbeteren. Het maakt niet uit hoe teleurgesteld je bent, nooit met je viool rondzwaaien, in het geval dat je dit bij de hals van de viool doet, zou je de hals van de viool van het lichaam kunnen breken. Behandel het als een kind en je kunt niet slecht aflopen.

3. Probeer niet in contact te komen met de haren op uw boog. Deze zijn kwetsbaar en er mag niet mee gespeeld worden. De karakteristieke oliën van je vingers kunnen de boog beschadigen en voorkomen dat de hars aan de haren blijft kleven. Op het moment dat dit gebeurt, moet u de haren op uw boog laten vervangen.

4. Probeer nergens de boeg op te slaan. Zoals vermeld is de boog extreem kwetsbaar, vooral de haren. De kleinste gewichtsmaat kan ervoor zorgen dat de strijkstok knapt, dus behandel hem in elk geval aangenaam, wanneer je tijdens het spelen van de viool overstuur raakt van je tentoonstelling.

5.Probeer niet in elkaar te zakken! Houd tijdens het spelen van de viool altijd uw rug recht en uw voeten horen niet zo ver als halverwege de lengte uit elkaar te staan. Ineenzakken kan uw spel beïnvloeden en u later spierpijn en rugklachten geven. Dit zal je vioolspel de komende jaren niet verbeteren!

6.Begin nooit te buigen met de punt van je boog voorbij je linkerschouder. Houd het continu recht. Oude neigingenfanaten, dus doe er alles aan om dit negatieve gedragspatroon, dat van invloed is op hoe goed je later viool speelt, niet vorm te geven.

7.Probeer niet te rennen totdat je kunt kruipen als je viool speelt. Dit zal je alleen maar temperen en je zekerheid vernietigen. Het is absoluut noodzakelijk om de zaken langzaam en zorgvuldig te benaderen. Probeer bijvoorbeeld geen viool-vibrato totdat je voorbereid bent en je bent verteld wat de beste manier is om het te doen door een instructeur of iemand die weet hoe. Vioolvibrato verkeerd krijgen is eenvoudig, maar het aanpassen van een vreselijke vioolvibrato is bijna onbegrijpelijk.

8.Probeer geen hars op uw viool te laten ontstaan ​​als u viool speelt. Gebruik na elke ontmoeting een delicate stof om eventuele hars die achterblijft op uw snaren, onder de snaren, op de toets, het houten stuk van de boog en overal waar het gevallen kan zijn, te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *